Milli Elektrikli Tren'de flaş gelişme! İptal edildi.

Milli Elektrikli Tren'de flaş gelişme! İptal edildi... Sakarya'daki fabrikada üretimi yapılan ve daha önce 29 Mayıs'ta gerçekleşeceği açıklanan Milli Elektrikli Trenin raya indirilme töreni iptal edildi.

Haziran 2019 yılında alüminyum gövde üretim atölyesi açıldıktan sonra TÜVASAŞ’ta üretimine başlanılan Milli Elektrikli Trenin ilk setinin raylara inmesinin töreni 29 Mayıs’ta olacağı açıklanmıştı. Fakat Ankara'dan gelen son talimat üzerine bu törenin iptal edildiği bildirildi. Törenin iptal edildiği TÜVASAŞ'ın sosyal medya hesaplarından açıklandı. 

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN 
Saatte 160 km/s işletme hızına sahip, 1 vip ve 1 bistro vagon, 1 set 5 araçtan oluşacak olan Türkiye’nin ilk Milli ve Yerli Elektrikli Treni, Haziran 2019 yılında alüminyum gövde üretim atölyesinin açılışından sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ)’ta üretime başlandı. 

56 TANE ÜRETİLECEK 
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile toplamda 56 tane TÜVASAŞ’ta üretimi devam eden Milli Elektrikli Tren, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Sakarya’yı ziyaret esnasında ilk setin Fatih’in İstanbul’u fethettiği tarih olan 29 Mayıs’ta raylara indirilerek kamuoyuna tanıtılacağı duyurulmuştu.