Mantar toplama yolculuğu faciayla bitti: Dede öldü, torunu yaralandı

Mantar toplama yolculuğu faciayla bitti: Dede öldü, torunu yaralandı
04 Ekim 2026 - 21:44
Pamukova’da Mantar Toplamaya Giden Aile Kaza Yaptı: Dede Hayatını Kaybetti, Torunu Yaralandı.. Pamukova’dan Eskiyayla Mahallesi Soğucak Yaylası’na mantar toplamaya giden ailenin bulunduğu traktör, ıslak ve çamurlu zeminde kontrolden çıkarak devrildi. Feci kazada 71 yaşındaki Cemal Toklu hayatını kaybederken, 14 yaşındaki torunu Ebubekir Toklu yaralandı. 

Pamukova ilçesinde mantar toplamak amacıyla Soğucak Yaylası’na giden ailenin yolculuğu acıyla sonlandı. Yaylaya çıkmak isteyen ailenin bulunduğu traktör, rampada zeminin ıslak ve çamurlu olması nedeniyle kayarak devrildi.

Edinilen bilgilere göre, Pamukova’dan Eskiyayla Mahallesi Soğucak Yaylası’na traktörle mantar toplamaya giden 71 yaşındaki Cemal Toklu, oğlu R. Toklu (41) ve 14 yaşındaki torunu Ebubekir Toklu, yayla yolunda rampadan çıkmaya çalıştıkları sırada talihsiz bir kaza geçirdi. 

Islak ve çamurlu zemin traktörü devirdi

Yolun yağış nedeniyle ıslak ve çamurlu olması sonucu traktör rampada kayarak kontrolden çıktı. Devrilen traktörün altında kalan Cemal Toklu ve torunu Ebubekir Toklu için çevredekiler tarafından hemen yardım çağrıldı.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri, Pamukova İtfaiye Grup Amirliği Kaza Kırım ekipleri ve jandarma sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri seferber oldu

Kısa sürede olay yerine ulaşan Pamukova İtfaiye Grup Amirliği Kaza Kırım ekipleri, devrilen traktörün altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda traktörün altında sıkışan Cemal Toklu bulunduğu yerden çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, 71 yaşındaki Cemal Toklu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Kazada yaralanan 14 yaşındaki torunu Ebubekir Toklu ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Pamukova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından yaralı çocuk, tedavisinin devamı için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. R.Toklu ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Mantar toplama yolculuğu acıyla sonlandı

Ailenin mantar toplamak amacıyla çıktığı yayla yolculuğu, yaşanan kazayla büyük bir acıya dönüştü. Kazada dedesini kaybeden 14 yaşındaki Ebubekir’in yaralanması ise olayın acısını daha da artırdı.

Cemal Toklu’nun cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısının  ve jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından gerekli işlemler için morga kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, 71 yaşındaki Cemal Toklu’nun hayatını kaybettiği, torunu Ebubekir Toklu’nun yaralandığı kazayla ilgili inceleme başlattı. (pamukovahalk.com)
Bu haber 242 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum