İşte Geyve'ye kurulacak o projenin detayları

İşte Geyve'ye kurulacak o projenin detayları.. Geyve'ye kurulacak 6 türbinin detayları yayınlandı! Geyve'ye kurulması planlanan Pamukova Rüzgar Enerji Santrali projesinin raporu yayımlandı. Rapora göre Pamukova RES'e ait toplam 6 adet türbin kurulması planlanırken, projenin 2023 yılında hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

İşte Geyve'ye kurulacak o projenin detayları
10 Nisan 2020 - 12:50
Pamukova Rüzgâr Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Geyve ilçesi Pamukova Rüzgar Enerji Santrali 1/1000 ölçekli öneri uygulama imar planı plan açıklama raporu açıklandı.

İl merkezinin 28 kilometre güneyinde, Geyve ilçe merkezine 9 kilometre mesafede yer alacak olan ve yılda yaklaşık 70 milyon kWh elektrik üretmesi beklenen santral için toplam 6 adet türbin kurulması planlanırken, enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kararı ile Pamukova RES üretim tesisinin 26 Temmuz 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Hazırlanan raporda Geyve'nin rüzgar potansiyeli yüksek olduğu bir yer olarak belirtilirken, santral sahası içi yol bağlantılarının bir bölümü orman alanında, bir bölümü de marjinal tarım alanında kalıyor.

Pamukova Res’e ait toplam 6 adet türbin, şalt merkezi ve yollarda orman, maliye hazinesi ve özel mülkiyete konu parseller bulunurken, Orman mülkiyetindeki alanlar için ise izin başvurusu yapıldığı ifade edildi.

Pamukova Rüzgar Enerji Santrali projesi, toplam 6 adet türbin ve kurulu gücü 20 MWm/20 MWe kurulu gücü ile, ÇED Yönetmeliği listesine göre değerlendirildi. Bu kapsamda Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce "ÇED Gerekli Değildir Kararı" verildi.

Raporda Rüzgar Enerjisinin Çevresel Avantajları yer alırken, "Yakıt masrafları ve hammadde ihtiyaçları yoktur. Tükenmeyen, yenilenebilir, temiz enerji kaynağıdır ve fosil yakıt tüketimini azaltır.Fosil yakıtların kullanımından doğan CO2 emisyonunu en aza indirir. Rüzgar santrallerinin gürültü etkisi, mutedil konuşmanın yarattığı etkiden daha azdır. Yerli kaynak kullanıldığı için dışa bağımlılığı azaltır. Kısa sürede devreye alınabilen enerji kaynağının tesisi için yer ihtiyacı düşüktür. Santral sahası içinde tarım ve hayvancılık yapılabilir.Enerjide kaynak çeşitlendirmesine katkı sağlar. Üretim tesisinin inşaat ve işletme aşamalarında doğrudan ve dolaylı istihdam yaratır" ifadeleri kullanıldı. (Medyabar.com)
 
Bu haber 2583 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum