Geyve'de koruma altındaki tabiat alanının sınırı değişti
Geyve'de 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen tabiat alanının sınırı değişti. Cumhurbaşkanı kararıyla 'kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Sakarya'daki o yerlerin sınırı değişti!
25 Aralık 2025 - 13:56
Cumhurbaşkanı kararıyla Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunan Beşiktaş Vadisi ve Sop Deresi Vadisi Doğal Sit Alanı’nın “kesin korunacak hassas alan” statüsündeki sınırlarında değişikliğe gidildi.
SINIRLARI YENİDEN DÜZENLENDİ
29 Temmuz 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen Beşiktaş Vadisi ve Sop Deresi Vadisi Potansiyel Doğal Sit Alanı için yeni bir düzenleme yapıldı. 25 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, söz konusu alanın sınırlarının değiştirilmesine karar verildi.
RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Resmî Gazete’de yer alan kararda şu ifadelere yer verildi:
“Sakarya İli, Geyve İlçesi sınırları içerisinde ilan edilen Beşiktaş Vadisi ve Sop Deresi Vadisi Doğal Sit Alanı Kesin Korunacak Hassas Alanının sınırlarının, ekli kroki ve koordinat listesinde gösterildiği şekilde değiştirilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.”
Yeni düzenleme ile birlikte alanın güncellenen sınırları şu şekilde:
Bu haber 232 defa okunmuştur.





FACEBOOK YORUMLAR