Birol Yıldırım

Birol Yıldırım


Aklını kullanmak, doğru tercih yapmak

28 Mart 2021 - 15:44

Allah’ın kullarına verdiği en değerli şey akıldır. Her aklı selim insan aklını kullanmakla sorumludur. Hatta daha da net olanı aklını kullanmak ve sorgulamak farzdır. Çünkü Kuran'da aklını kullanmak 365 ayette geçer. Yani aklını kullanmak her gün farzdır.

Aklını kullanmayan ve sorgulamayanlara Allah C.C. "pislik atarız" diyor. Yani tercihlerinden dolayı kulları pisliğe atar ve belalar vereceğini söyler. 

Bu yüzden eğer aklınızı kullanmaz iseniz yanlışlar ve yalanlar ile kandırılmaya devam edersiniz ve cezalarını çekersiniz. 

Oy verdiklerinizin yaptıklarını takip edip sorgulamakta her aklı selimin görevidir. Bu da şeffat yönetilmeyi istemekten geçer. Sizi yönetenler sizden bir çok şeyi gizliyor ise ve sorumsuz davranıyor ise verdiğiniz oyu sorgulamanız gerekir. Gerekirse bir daha seçimde aynı kadıranlara oy vermeyerek olur. Sonuçta size sadece sandıkta hak tanınıyor. Sizi sandıktan sandığa hatırlayan gelirlerinizi sürekli ezdiren ve sürekli sizi mağdur eden iktidarlardan uzak durmak gerek. 

Galiba her seçimde farklı iktidarlar seçmek doğru hizmet için tek çıkar yol. Halkını düşünen, işsizi düşünen, köylüyü düşünen, dar gelirliyi düşünen, öğrenciyi düşünen, geleceği düşünen ve gerçekten adaletli olan ki adalet yemek içmek kadar değerlidir, huzurunuzu sağlığını düşünen, sizden yardım değil, halkına yardım yapanı seçene kadar gerekirse her seçimde iktidarları değiştirmek gerek. 

Ayrıca demokrasi ve cumhuriyeti sevenleri değer verenleri seçmeliyiz. Oysa ki insan yeri geliyor, çok sevdiğine inandığı kişiden bile değer vermediği için ayrılıyor.
    
Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler günler dileğiyle.
 

Bu yazı 2238 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum