Ali Çetinkaya

Ali Çetinkaya


İrlandalı

19 Aralık 2021 - 11:44

Tarihler 27 Ağustos 2015'i gösteriyordu. İstanbul- Aksaray’ da bizim esnafla Kuveyt asıllı bir İrlandalı turist arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Esnaf kalabalık saldırdı. Önce  onüç kişiydiler. İrlandalı turist Muhammed Fadel Dobbous tekti. Eline odunu, sandalyeyi, tabureyi kapan bizim esnaf turiste, kafasına, sırtına, koluna neresine gelirse orasına  vurdukça vuruyordu. Turist banamısın demedi. Yumruklar sağlamdı. Vurduğunu yere serdi. Yumruklardan nasibini almayan kalmadı. Esnaf  baktı olmuyor, yardım çağırdı. Bizimkiler oldu ben diyeyim elli, siz deyin altmış kişi. İrlandalı, otelin kapısından içeri girip, birkaç dakika soluklanıp tekrar çıktı. Yine, vurduğunu yere serdi. Kiminin dişi kırıldı, kiminin kolu, kiminin kafası, kiminin kaburgası kırıldı. Adam tek başına alayını kırdı geçirdi. Dayak yiyen bizimkilerdi, döven İrlandalı. Ama bir adama da o kadar kalabalık saldırılmaz ki. İnsan ister istemez İrlandalı’nın yanında yer almak istiyor, uzaktan ve kalben de olsa. Şahsen ben İrlandalı'yı tuttum ve alkışladım.

       Nereden çıktı şimdi bu İrlandalı? Geçen hafta TBMM’de bütçe görüşmeleri vardı. Epey hararetli ve ateşli geçti. Meclise gelen bakanların bazıları, muhalefet milletvekilleri tarafından epey tepki aldı ve sert bir şekilde eleştirildi. Muhalefet milletvekillerinin kürsüden ve yerinden yaptıkları bu ağır eleştirilere de  iktidar partisi milletvekilleri ve bazı bakanlar büyük tepki gösterdiler. Hatta kavga çıktı. Yumruklar havada uçuştu. Muhalefet tarafından, kiminin burnu hasar gördü, kiminin kaşı açıldı.

       Mecliste çıkan her kavgada olduğu gibi bu sefer de  iktidar partisine mensup milletvekili   eski futbolcu Alpay Özalan'ın yumruğu yine sahnedeydi. Adam sanki milletvekili değil, adam dövücü. Tabi eski sporcu, yaşı da genç sayılır. Fiziksel üstünlük var. Yetmişli yaşlara gelmiş adamlara vuruyor yumruğu.

      Benim Alpay’dan  en çok yumruk yiyen muhalefet partilerine birkaç çözüm önerim var. Çünkü bu işe bir çözüm üretemediler. Psikolog vekilin olmazsa doğru çözüm üretemezsin. Alpay’dan da her kavgada yumruk yemeye devam edersin.

      Mesela mecliste feirpley ödülü koyun  kardeşim. Kavgaya hiç bulaşmayan vekillere üç kupa ve madalya. Yıl sonunda en centilmen üç vekile verin.

      Alpay’ı biraz tanısanız bu önerimi çoktan uygular ve büyük ihtimalle çözüm üretirdiniz.

       Futbolla yakından uzaktan ilgilenenler hatırlar. 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası İngiltere'de düzenlenmiş, Türk Milli Takımı da kupaya gitmeye hak kazanmıştı. Milli takımımızın ilk maçı Hırvatistanla  sıfır sıfır devam ettiği sırada, Hırvat  futbolcu Vilaovic  bizim defans oyuncusu, son adam Alpay’ın yanından geçip kaleciyle karşı karşıya kalarak golünü attı. Alpay feirpley ödülü alıcam diye adamı düşürmeyi bırak, müdahele bile etmeyip öyle seyretti. Tabi ki Milli Takımımız bu golle yenildi. Kupadan elenmemize sebep bir gol oldu. Alpay da beklediği gibi, şampiyona sonunda feirpley ödülüyle ödüllendirildi.

      Böyle bir ödül için rakibine müdahele etmeyen Alpay’ı biraz tanısaydınız, mecliste böyle bir ödül koyar, Alpay’dan yumruk yeme işini bitirirdiniz.

      Baktınız bu da çözüm olmadı. Başka bir önerim daha var. Bakın meclise. ABD vatandaşı vekil var. İngiltere vatandaşı vekil var. Hatta  Suriyeli sığınmacılardan birini de aday yapmışlardı ama adam kazanamadı.

      Siz de o İrlandalı turist Muhammed i bulun, seçilecek yerden birinci sıraya koyun. Sokun meclise. Çıkarın Alpay’ın karşısına. Bakın ne oluyor görün.

     Bence İrlandalı Muhammed Fadel Dobbua  kesin çözüm.

     Benden söylemesi.

Bu yazı 730 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum