Ali Çetinkaya

Ali Çetinkaya


Judas'ın Öpücüğü

19 Mart 2022 - 23:40

    Sinoptik İncil’e göre İsa Peygamber’in on iki havarisinden biri olan Judas (Yahuda) Romalı askerlere İsa'yı bu öpücükle ele verir. Romalıların verdiği otuz dirhem gümüş karşılığında  İsa’ya ihanet edip satan Judas (Yahuda) yarın meydanda onu öpeceğim, gidip yakalarsınız diyerek, bu öpücüğü işaret olarak kullanır. İsa’nın yüzünü tanımadıkları için böyle bir hileye başvuran Roma askerleri, İsa peygamberin on iki havarisiyle beraber yediği  “Son Akşam Yemeği”nden sonraki gün verilen bu öpücük, ihanet öpücüğü olarak bilinir. Bu ihanet sonrasında yakalanan İsa Peygamber  yapılan bir çok işkence sonrası, çarmığa gerilir.

    İHA, SİHA, TİHA Bayraktar Teknoloji Lideri (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yürüten Selçuk Bayraktar, yaptıkları çalışmalar, geliştirdikleri teknolojik ürünler ve üzerinde çalıştıkları projelerle ilgili reklam, TV programları, gazete haberleri vb yerlerde sıkça görülen bir yüz oldu.

   Geçenlerde Bursa’ da bir üniversitede öğrencilere tamamlanan ve süre gelen projelerle ilgili bilgi verdi. Gelecek yıl ilk uçuşunu yapmaya hazırlanan muharip insansız uçak sisteminin (MİUS) muharebelerde devrim yapacağını söyledi.

     Siyasete atılacak herhalde. Biraz da adalet, ahlak ve etik konularında ahkam kesti. Biraz bürokrasiyi yerdi, biraz kendilerini övdü. İHA'lar, SİHA'lardan önce terörle mücadele edilemiyordu dedi. Sanki Apo’yu teslim alıp, PKK'yı eylem yapamaz duruma getiren Türkiye nin terörle mücadelesini yok saydı. Yok efendim artı İHA- SİHA demiyorlarmış, Bayraktar diyorlarmış. Önceki iktidarları kastederek, o fırıldak sisteme uysalarmış bunları yapamazlarmış. Azerbaycan’da SİHA'ların elde ettiği başarılar olmazmış. Her ortamda anlatıp duruyor.

     Selçuk Bayraktar, elbette İHA, SİHA, TİHA ve bu alandaki çalışmalarınız taktire değer. Bir büyük başarı. Bu araçların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kattığı güç ortada. Herkes biliyor ki, Azerbaycan’da, Suriye’de ve Güneydoğu’da askerimizin yaptığı  terörle mücadelesinde, Ukrayna- Rusya savaşında kullanıldığı ve başarılı işler yaptığı gözle görünür takdire şayan  gerçekler.

    Problem şurada. Siz bir bilim adamısınız. Ekibinizi ve kendinizi böyle deşifre etmeniz doğru değil. Büyük devletlerin  istihbarat birimlerine kendinizi hedef yapıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda Pakistan’lı nükleer fizikçiyi taşıyan uçağın Karadeniz Bölgesi’nde dağlık alanda düşürüldüğü ve uçaktakilerin öldüğü hafızalarda duruyor.

    Şüpheli kazalar ve intihar gibi görünen olaylarda son yıllarda bir çok bilim insanımız hayatını kaybetti. Mesela, Türkiye'nin zengin toryum yatakları konusunda  çalışmalarıyla bilinen bilim insanları Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Engin Arık, araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan, yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesi nden Prof.Şenel Fatma Beydağ, Doç. Dr. İskender Hikret ve araştırma görevlisi Mustafa Fidan çok önemli bir proje üzerinde çalışıyorlardı. 2007'de Atlasjet Uçağı Isparta'da düştü ve hepsi hayatını kaybetti.  Bu olay hala karanlık.

    Yine ulusal güvenlikle ilgili önemli proje üzerinde çalışan, Yücel Kenter ve Ercan Kuruoğlu şaibeli bir kazada hayatını kaybetti. Kazada yaralanan bir diğer bilim adamı Mustafa Aktekin yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bu üç bilim insanı TÜBİTAK’da geliştirdikleri teknolojik bir cihazı Çanakkale'de denemek için gitmişler ve dönüşte Gelibolu'da geçirdikleri trafik kazası hala gizemini korumakta.

     ASELSAN’da intiharlar zincirinde  ODTÜ mezunu makine mühendisi Hüseyin Başbilen, yine ODTÜ mezunu Uhsen Ünal, bir başka ODTÜ mezunu elektrik mühendisi Evrim Yançeken, bir başka bilim insanı ASELSAN  mühendisi Erdem Uğur, bir başka ASELSAN yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, Hakan Öksüz şüpheli ölümleri ard arda yaşanalı çok olmadı. Bu bilim insanları Türkiye nin geleceği için hayati önem taşıyan stratejik askeri ve bilimsel projeleri yürüten değerli bilim insanlarımızdı. Kimi roket projelerinde, kimi yazılım alanında, kimi toryum alanında ileri teknoloji üretmek için başarılı çalışmaları vardı.

    Bir başka bilim insanı, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğretim üyesi Berahitdin Albayrak TÜBİTAK tarafından Konya Bilim Merkezi'nde yapılacak “Bilim Kafe”  programına katılmak için  Konya'ya giderken 13 Aralık 2018'de Yeni Mahalle'de YHT kazasında  hayatını kaybetti.

     Büyük devletler bilim insanlarını en üst düzeyde koruyup, onları deşifre etmeyip gizli tutarak düşman devletlerin olası  saldırılarından korurlar. Bizde ise reklam ve propaganda malzemesi yapılıyor. 

     Selçuk Bayraktar, bilim insanlarımızın başına gelen bu şaibeli kazalar ve esrarı hala çözülememiş intihar ölümleri daha hafızalarda dün gibi dururken bunlardan ders çıkarmamış biri olarak elbette sizi ve ekibinizdeki bilim insanlarını bari koruyabilmemiz gerekir. Fakat bunu biraz da sizin yapmanız lazım. Judas’ın biri sizi öpüyor olabilir.

Bu yazı 669 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum